Żywienie mistrzów

By Wojciech Zep

Menu
  • Wskazówki żywieniowe
    • Sport
    • Zdrowie
  • Blog
  • Praktyka
    • Sport
    • Suplementy
    • Zdrowie
  • Przepisy
    • Sport
      • Siła
      • Wytrzymałość
      • Regeneracja
    • Zdrowie
  • Nauka
    • Sport
    • Zdrowie
  • Kup dietę
  • Kontakt i szkolenia

Wojciech Zep

TEL: 0048 531 22 33 85

wojciechzep@gmail.com

Newsletter

Zobacz również

22 listopada 2019 / Blog, Nauka, Sport, Suplementy dopamina, kakao, kofeina, kurkuminoidy, kwercetyna, serotonina, teanina, układ nerwowy, zmęczenie

Kofeina – nie dla każdego?

Kofeina w naszej diecie pochodzi głównie z ziaren kawy, ale można ją również pozyskać w warunkach laboratoryjnych poprzez syntezę chemiczną. Nie jest skomplikowanym związkiem chemicznym (1, 3, 7-trimetyloksantyna) i ma […]

20 listopada 2019 / Blog alkalizacja, gamechangers, karnozyna, pral, wodorowęglany, wysiłek, zakwaszanie

„Zakwaszenie” to nie mit? A w dodatku ma wpływ na zdolności wysiłkowe?!

Zgadzam się, że trudno jest wytrącić organizm z równowagi kwasowo-zasadowej. W organizmie działa wiele mechanizmów, które równoważą każdą zmianę – nerki, płuca, bufory krwi, a we wnętrzu mięśnia działa szereg […]

23 sierpnia 2019 / Blog AIS, biegi, Farah, IOC, karnityna, l-karnityna, oregon project, Salazar, WADA, wytrzymałość

L-karnityna

L-Karnityna czyli β-hydroksy-γ-butyrobetaina, jest witaminoidem, której  funkcja w organizmie polega na włączaniu się w wewnątrzkomórkowy metabolizm tłuszczów – dlatego też naukowcy wysnuli hipotezę, że jej zwiększona ilość dostarczona w pożywieniu […]

Wyszukaj

Kontakt i współpraca

Napisz do mnie
  • Wskazówki żywieniowe
  • Blog
  • Praktyka
  • Przepisy
  • Nauka
  • Kup dietę
  • Kontakt i szkolenia

Copyright 2019 © Żywienie Mistrzów. Wszystkie prawa zastrzeżone

Projekt i realizacja: Creative Bay

W naszym serwisie wykorzystujemy pliki Cookies. Są one zapisywane na dysku urządzenia końcowego użytkownika w celach statystycznych oraz ułatwienia korzystania z serwisu. Ustawienia te zawsze można zmienić. Ok