Przepis na Chia Pudding z kiwi
Najlepiej na drugie śniadanie albo przekąskę w ciągu dnia. Bogaty w antyoksydanty.
Potrzebne produkty:
- mleko kokosowe – 200 ml – 0,8 szklanki
- kiwi – 150 g – 2 szt.
- nasiona Chia – 30 g – 6 łyżeczek
- miód pszczeli – 24 g – 1 łyżka
- migdały w płatkach – 10 g – 1 łyżka
Sposób przygotowania:
1. Wymieszaj mleko z miodem, 50 ml wody i nasionami chia. Użyj do przepisu mleczka kokosowego w puszce.
2. Odstaw pudding na minimum 5 godzin.
3. Pokrój kiwi i wymieszaj z puddingiem i posyp płatkami migdałowymi.
Kaloryczność 460
Białko 8,7
Tłuszcze 14,7
Węglowodany 45
Żelazo 4 mg
Magnez 201 mg
Cynk 2 mg
Potas 1134 mg
Wapń 300 mg
Witamina C 94 mg