Kasza jaglana z cynamonem i jabłkami

Kasza Jaglana z cynamonem i jabłkami

Składniki :

– 80 g kaszy jaglanej

– 1 jabłko

– 20 g prażonego lnu (2 łyżki stołowe)

– 12 g wiórków kokosowych

– łyżka miodu

– szklanka mleka sojowego

– gorąca woda

 

Przygotowanie:

Przepłucz kaszę w sitku wsyp  do garnka. Gotuj 15 minut następnie dolej mleko oraz wrzuć pokrojone jabłko w małą kostkę. Gotuj 5 minut na małym ogniu do momentu wchłonięcia przez kaszę całej wody. Przypraw cynamonem, dodaj miód i dobrze wymieszaj, pozostaw na chwilę pod przykrycie,

Wartości energetyczne:

Energia 550 kcal
Białko 14,6 g
Węglowodany 85 g
Tłuszcz 16,6 g

O autorze:

Wojtek Zep

Obecnie dietetyk Pogoni Szczecin i Reprezentacji Polski w Piłce Nożnej.
Założyciel bloga Żywienie Mistrzów – doktorant, praktyk, wykładowca, autor. Zawsze jest dobry moment na zmiany!