Cynamonowa jaglanka z winogronem

Cynamonowa jaglanka z winogronem 

 

Potrzebne produkty:

  • mleko spożywcze (1,5%)  lub kokosowe – 200 ml – 0,8 szklanki
  • winogrona – 70 g – jedna garść
  • kasza jaglana – 39 g – 3 łyżki
  • pistacje – 18 g – 2 łyżki
  • cynamon – 5 g – 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

1. Kaszę gotuj do miękkości na mleku z cynamonem.
2. Wyłóż do miseczki, dodaj pokrojone i wypestkowane winogrona.
3. Posyp pistacjami.

Kaloryczność 395 kcal

Białko 15,1 g

Tłuszcze 13,1 g

Węglowodany52,7 g

Żelazo 3,9 mg

B1 0,6 mg

Cynk 2,5 mg

Wapń 330 mg

O autorze:

Wojtek Zep

Obecnie dietetyk Pogoni Szczecin i Reprezentacji Polski w Piłce Nożnej.
Założyciel bloga Żywienie Mistrzów – doktorant, praktyk, wykładowca, autor. Zawsze jest dobry moment na zmiany!