Chleb z fasoli

Składniki:

  • 1 puszka białej fasoli
  • 3 jajka
  • 1 łyżeczka proszku dopieczenia
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1/2 szkl. mleka w proszku odtłuszczonego
  • dowolne suszone zioła
Sposób wykonania:
Zmiksowaną fasolę na puree połączyć z resztą składników. Masę wyłożyć do keksówki wyłożonej papierem i posypać na przykład sezamem wierzch. Piec w 200 stopniach około 40 minut.
Kaloryczność (690 gramów minus woda po odparowaniu w piekarniku):
670 kcal
Białko: 47 g
Tłuszcz: 39 g
Węglowodany: 46 g

O autorze:

Wojtek Zep

Obecnie dietetyk Pogoni Szczecin i Reprezentacji Polski w Piłce Nożnej.
Założyciel bloga Żywienie Mistrzów – doktorant, praktyk, wykładowca, autor. Zawsze jest dobry moment na zmiany!